Economen verwachten overigens dat winstdalingen van bedrijven nog lange tijd kunnen aanhouden in een nog altijd zwak macro-economisch klimaat. Desondanks adviseren de analisten van ABN Amro het portefeuillerisico iets te gaan vergroten.

Binnen de beleggingsstrategie voegen de analisten van de bank iets meer obligatierisico toe en gaan ze de sterke onderweging in aandelen halveren. Wel blijft ABN Amro onderwogen in aandelen.

Eerder al heeft ABN Amro het renterisico in de obligatieportefeuille verlaagd (duration). Nu adviseren de analisten van de bank om iets meer risico te gaan nemen op het gebied van bedrijfsobligaties.

Ook luidt het advies om inflatieprotectie te verkleinen. Koersen van inflatieprotectie-instrumenten zijn de afgelopen maanden sterk opgelopen en ABN Amro adviseert hierin nu deels winst te nemen.

Dit besluit is mede ingegeven door de verwachting dat inflatie op de korte termijn geen issue is. ABN Amro blijft echter wel adviseren om 10% van de portefeuille te reserveren voor inflatieprotectie, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan middellang- tot langlopend papier.

Economen verwachten overigens dat winstdalingen van bedrijven nog lange tijd kunnen aanhouden in een nog altijd zwak macro-economisch klimaat. Desondanks adviseren de analisten van ABN Amro het portefeuillerisico iets te gaan vergroten. Binnen de beleggingsstrategie voegen de analisten van de bank iets meer obligatierisico toe en gaan ze de sterke onderweging in aandelen halveren. Wel blijft ABN Amro onderwogen in aandelen.Eerder al heeft ABN Amro het renterisico in de obligatieportefeuille verlaagd (duration). Nu adviseren de analisten van de bank om iets meer risico te gaan nemen op het gebied van bedrijfsobligaties. Ook luidt het advies om inflatieprotectie te verkleinen. Koersen van inflatieprotectie-instrumenten zijn de afgelopen maanden sterk opgelopen en ABN Amro adviseert hierin nu deels winst te nemen. Dit besluit is mede ingegeven door de verwachting dat inflatie op de korte termijn geen issue is. ABN Amro blijft echter wel adviseren om 10% van de portefeuille te reserveren voor inflatieprotectie, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan middellang- tot langlopend papier.