Frank Vranken, chef strategie bij Bank Puilaetco Dewaay, wijst er op dat de evolutie van de producentenprijzen alle twijfels wegneemt: van een opstoot in de inflatie zal voorlopig geen sprake zijn. Wanneer de PPI daalt, kan de CPI (consumentenprijzen) moeilijk stijgen.

Van looninflatie is geen sprake, daarvoor is de werkloosheid veel te hoog. Alleen in de Verenigde Staten zou er sprake kunnen zijn van looninflatie, maar een inflatie van 1,40% kan bezwaarlijk verontrustend genoemd worden. Bovendien is ook in China de PPI gedaald, terwijl de CPI is teruggevallen tot 1,80%.

Frank Vranken, chef strategie bij Bank Puilaetco Dewaay, wijst er op dat de evolutie van de producentenprijzen alle twijfels wegneemt: van een opstoot in de inflatie zal voorlopig geen sprake zijn. Wanneer de PPI daalt, kan de CPI (consumentenprijzen) moeilijk stijgen. Van looninflatie is geen sprake, daarvoor is de werkloosheid veel te hoog. Alleen in de Verenigde Staten zou er sprake kunnen zijn van looninflatie, maar een inflatie van 1,40% kan bezwaarlijk verontrustend genoemd worden. Bovendien is ook in China de PPI gedaald, terwijl de CPI is teruggevallen tot 1,80%.