De inflatiedruk die we nu gewaar worden, is namelijk niet het gevolg van geldcreatie maar wel van de stijging van de voedselprijzen. Het duurder worden van een aantal basisproducten is vooral in de Verenigde Staten een groot probleem. De prijzen voor rundsvlees zijn bijvoorbeeld met meer dan 20% gestegen.

Varkensvlees werd zelfs meer dan 50% duurder, terwijl ook tal van landbouwproducten sinds het begin van dit jaar fors duurder zijn gworden. Inflatie kan snel en onverwacht toeslaan, zo hebben de VS ook al in 2007 mogen ondervinden. Het ziet er naar uit dat de FED opnieuw achter de feiten aanholt.

De inflatiedruk die we nu gewaar worden, is namelijk niet het gevolg van geldcreatie maar wel van de stijging van de voedselprijzen. Het duurder worden van een aantal basisproducten is vooral in de Verenigde Staten een groot probleem. De prijzen voor rundsvlees zijn bijvoorbeeld met meer dan 20% gestegen. Varkensvlees werd zelfs meer dan 50% duurder, terwijl ook tal van landbouwproducten sinds het begin van dit jaar fors duurder zijn gworden. Inflatie kan snel en onverwacht toeslaan, zo hebben de VS ook al in 2007 mogen ondervinden. Het ziet er naar uit dat de FED opnieuw achter de feiten aanholt.