Charles Plosser, president van de Philadelphia FED en dit jaar een stemgerechtigd lid van de FOMC, heeft zich de afgelopen maanden als een inflatiehavik opgesteld. Hij vreest dat de Amerikaanse centrale bank als gevolg van het terugschroeven van de steunmaatregelen met grote uitdagingen zal worden geconfronteerd.

De FED moet op de eerste plaats beseffen dat de inflatie in een wip en een zucht terug kan zijn van weggeweest. Plosser maakt zich in tegenstelling tot de meeste van zijn collega's geen zorgen over disinflatie maar wel over een inflatiegraad die veel sneller dan verwacht kan oplopen.

Charles Plosser, president van de Philadelphia FED en dit jaar een stemgerechtigd lid van de FOMC, heeft zich de afgelopen maanden als een inflatiehavik opgesteld. Hij vreest dat de Amerikaanse centrale bank als gevolg van het terugschroeven van de steunmaatregelen met grote uitdagingen zal worden geconfronteerd. De FED moet op de eerste plaats beseffen dat de inflatie in een wip en een zucht terug kan zijn van weggeweest. Plosser maakt zich in tegenstelling tot de meeste van zijn collega's geen zorgen over disinflatie maar wel over een inflatiegraad die veel sneller dan verwacht kan oplopen.