Maar het inflatiegevaar is momenteel in grote delen van de wereld te verwaarlozen, Europa wordt zelfs eerder gevreesd voor deflatie in plaats van voor inflatie. Die schulden moeten echter afgebouwd worden en dat zou kunnen gebeuren door inflatie via een achterdeurtje binnen te laten.

Dat zou kunnen gebeuren via de introductie van de Special Drawing Rights (speciale trekkingsrechten) of SDR's, die al enkele tientallen jaren bestaan maar nog nooit gebruikt werden als ruggengraat van het financieel systeem. De man in de straat zou niet in de gaten kan krijgen dat er inflatie ontstaat, want als betalingsmunt zouden die SDR's nooit ingevoerd worden.

Maar het inflatiegevaar is momenteel in grote delen van de wereld te verwaarlozen, Europa wordt zelfs eerder gevreesd voor deflatie in plaats van voor inflatie. Die schulden moeten echter afgebouwd worden en dat zou kunnen gebeuren door inflatie via een achterdeurtje binnen te laten. Dat zou kunnen gebeuren via de introductie van de Special Drawing Rights (speciale trekkingsrechten) of SDR's, die al enkele tientallen jaren bestaan maar nog nooit gebruikt werden als ruggengraat van het financieel systeem. De man in de straat zou niet in de gaten kan krijgen dat er inflatie ontstaat, want als betalingsmunt zouden die SDR's nooit ingevoerd worden.