Momenteel wordt uitgegaan van een versnelling van de Amerikaanse BBP-groei tot 2,60%, maar die groei zou wel eens hoger dan verwacht kunnen uitkomen. De FED kan heel geleidelijk aan haar steunmaatregelen terugschroeven, wat de economie zou ondersteunen.

Daardoor zou ook de inflatie versnellen, een evolutie die een negatieve invloed zal hebben op de economie. Niet alleen de Verenigde Staten zouden zo met inflatieproblemen geconfronteerd worden, ook in de groeimarkten zal het effect van de hogere Amerikaanse inflatie voelbaar worden.

Momenteel wordt uitgegaan van een versnelling van de Amerikaanse BBP-groei tot 2,60%, maar die groei zou wel eens hoger dan verwacht kunnen uitkomen. De FED kan heel geleidelijk aan haar steunmaatregelen terugschroeven, wat de economie zou ondersteunen. Daardoor zou ook de inflatie versnellen, een evolutie die een negatieve invloed zal hebben op de economie. Niet alleen de Verenigde Staten zouden zo met inflatieproblemen geconfronteerd worden, ook in de groeimarkten zal het effect van de hogere Amerikaanse inflatie voelbaar worden.