Van inflatie was tot voor kort geen spoor te bekennen. Maar recent lijkt daar toch verandering in te zijn gekomen. Als we Hugh Johnson van Hugh Johnson Advisors mogen geloven is er inflatie op komst en mag de waarschuwing ditmaal ernstig genomen worden.

Hij gelooft dat het inflatieniveau in de komende maanden kan toenemen tot iets meer dan 2%. Dat is natuurlijk veel minder dan de inflatieniveaus van 3 of zelfs 4% die als zorgwekkend worden ervaren, maar anderzijds ook duidelijk meer als de inflatieniveaus waar de Amerikaanse centrale bank tot dusver rekening mee houdt.

Van inflatie was tot voor kort geen spoor te bekennen. Maar recent lijkt daar toch verandering in te zijn gekomen. Als we Hugh Johnson van Hugh Johnson Advisors mogen geloven is er inflatie op komst en mag de waarschuwing ditmaal ernstig genomen worden. Hij gelooft dat het inflatieniveau in de komende maanden kan toenemen tot iets meer dan 2%. Dat is natuurlijk veel minder dan de inflatieniveaus van 3 of zelfs 4% die als zorgwekkend worden ervaren, maar anderzijds ook duidelijk meer als de inflatieniveaus waar de Amerikaanse centrale bank tot dusver rekening mee houdt.