Bill Gross, fondsbeheerder bij Pacific Investment Management Co, is het daar echter niet mee eens. Inflatie is namelijk een groter gevaar in de VS dan algemeen wordt aangenomen.

Bernanke gelooft dat de gestegen grondstoffenprijzen geen permanent inflatiegevaar veroorzaken, maar het verleden geeft hem daarin geen gelijk. In de afgelopen jaar is de kerninflatie altijd ongeveer een half procent in de buurt van de headline inflatie gebleven.

Gross ziet geen reden waarom dat dit ditmaal anders zou zijn. De benzineprijs in de VS is bijvoorbeeld gestegen tot het hoogste niveau in 30 maanden en dat kan niet zonder gevolgen blijven voor het algemeen inflatieniveau.

Bill Gross, fondsbeheerder bij Pacific Investment Management Co, is het daar echter niet mee eens. Inflatie is namelijk een groter gevaar in de VS dan algemeen wordt aangenomen. Bernanke gelooft dat de gestegen grondstoffenprijzen geen permanent inflatiegevaar veroorzaken, maar het verleden geeft hem daarin geen gelijk. In de afgelopen jaar is de kerninflatie altijd ongeveer een half procent in de buurt van de headline inflatie gebleven. Gross ziet geen reden waarom dat dit ditmaal anders zou zijn. De benzineprijs in de VS is bijvoorbeeld gestegen tot het hoogste niveau in 30 maanden en dat kan niet zonder gevolgen blijven voor het algemeen inflatieniveau.