De Dow Jones houdt voorlopig stand boven de nullijn, de Nasdaq en de S&P 500 moeten wat terrein prijsgeven. De goudprijs kan de verloren plaats boven 1700 dollar voorlopig niet terugwinnen.

De U.S. consumer prices zijn in november voor de eerste keer in zes maanden gedaald. Daarmee wordt duidelijk dat de inflatiedruk voorlopig geen gevaar oplevert, waardoor de Amerikaanse centrale bank in staat moet worden geacht om haar monetaire politiek verder te zetten.

Het Labor Department maakte bekend dat Consumer Price Index vorige maand met 0,30% is gedaald, dit op de eerste plaats als gevolg van een sterke daling van de benzineprijzen.

De daling was de sterkste sinds mei, in oktober werd nog een stijging met 0,10% opgetekend. De FED kan voorlopig dus op beide oren blijven slapen.

De Dow Jones houdt voorlopig stand boven de nullijn, de Nasdaq en de S&P 500 moeten wat terrein prijsgeven. De goudprijs kan de verloren plaats boven 1700 dollar voorlopig niet terugwinnen. De U.S. consumer prices zijn in november voor de eerste keer in zes maanden gedaald. Daarmee wordt duidelijk dat de inflatiedruk voorlopig geen gevaar oplevert, waardoor de Amerikaanse centrale bank in staat moet worden geacht om haar monetaire politiek verder te zetten. Het Labor Department maakte bekend dat Consumer Price Index vorige maand met 0,30% is gedaald, dit op de eerste plaats als gevolg van een sterke daling van de benzineprijzen. De daling was de sterkste sinds mei, in oktober werd nog een stijging met 0,10% opgetekend. De FED kan voorlopig dus op beide oren blijven slapen.