De Britse kerninflatie is op opvallend vergelijkbare niveaus als in de VS en het Europese vasteland. Het verschil met de algemene inflatie zit vooral in de voedsel- en energieprijzen.

Die zullen waarschijnlijk afnemen, waardoor de CPI aan het einde van het derde kwartaal van 2009 tot 1,5% of lager zal dalen.
We zouden wel eens op het hoogtepunt kunnen afstevenen van de door valuta teweeggebrachte inflatoire impulsen, en de dienstensectorinflatie lijkt milder te worden.

De Bank of Engeland zou er dan ook goed aan doen om de rente tot ver in 2010 onveranderd te laten. De stijging van 2% die momenteel door de markten wordt ingeprijsd, lijkt te pessimistisch.

De Britse kerninflatie is op opvallend vergelijkbare niveaus als in de VS en het Europese vasteland. Het verschil met de algemene inflatie zit vooral in de voedsel- en energieprijzen. Die zullen waarschijnlijk afnemen, waardoor de CPI aan het einde van het derde kwartaal van 2009 tot 1,5% of lager zal dalen. We zouden wel eens op het hoogtepunt kunnen afstevenen van de door valuta teweeggebrachte inflatoire impulsen, en de dienstensectorinflatie lijkt milder te worden. De Bank of Engeland zou er dan ook goed aan doen om de rente tot ver in 2010 onveranderd te laten. De stijging van 2% die momenteel door de markten wordt ingeprijsd, lijkt te pessimistisch.