Daarmee is volgens ABN Amro het macro-economische nieuws weer belangrijker voor de richting van de koersen op de financiële markten.

De komende week staat wat dat betreft in het teken van het consumentenvertrouwen in november in een groot aantal landen.

Het betreft bijvoorbeeld de Verenigde Staten, waar zowel de Conference Board, als de Universiteit van Michigan hun vertrouwensindicator publiceren.

Daaruit moet blijken of de daling in oktober een incident was (veroorzaakt door de tijdelijke sluiting van overheidsdiensten), of dat er een meer structurele oorzaak voor was.

Daarmee is volgens ABN Amro het macro-economische nieuws weer belangrijker voor de richting van de koersen op de financiële markten. De komende week staat wat dat betreft in het teken van het consumentenvertrouwen in november in een groot aantal landen. Het betreft bijvoorbeeld de Verenigde Staten, waar zowel de Conference Board, als de Universiteit van Michigan hun vertrouwensindicator publiceren. Daaruit moet blijken of de daling in oktober een incident was (veroorzaakt door de tijdelijke sluiting van overheidsdiensten), of dat er een meer structurele oorzaak voor was.