De inflatiecijfers werden naar beneden herzien ten opzichte van wat eerder in de flash estimate werd gepubliceerd en dat betekent volgens Juvyns dat het met de inflatie de verkeerde richting uitgaat. De headline inflatie staat nu dus terug op het niveau van 0,70%.

Dat is hetzelfde niveau dat we in oktober te zien kregen en dat toen leide tot een renteverlaging door de Europese Centrale Bank. ECB-president Mario Draghi heeft al herhaaldelijk gewaarschuwd tegen het deflatiegevaar en zal dus in de komende maanden extra op zijn hoede blijven.

De inflatiecijfers werden naar beneden herzien ten opzichte van wat eerder in de flash estimate werd gepubliceerd en dat betekent volgens Juvyns dat het met de inflatie de verkeerde richting uitgaat. De headline inflatie staat nu dus terug op het niveau van 0,70%. Dat is hetzelfde niveau dat we in oktober te zien kregen en dat toen leide tot een renteverlaging door de Europese Centrale Bank. ECB-president Mario Draghi heeft al herhaaldelijk gewaarschuwd tegen het deflatiegevaar en zal dus in de komende maanden extra op zijn hoede blijven.