De Amerikaanse overheid wordt er van verdacht het werkelijk inflatieniveau te hebben verdoezeld door een aantal cruciale goederen en diensten uit de consumentenprijzen te laten. Op die manier wil de regering voorkomen dat de honderden miljarden nieuw gecreërde dollars de inflatie een duwtje in de rug geven.

De Amerikaanse centrale bank heeft inmiddels impliciet toegegeven dat de echte inflatie duidelijk boven de officieel gepubliceerde cijfers ligt. De prijzen blijven stijgen in een vork van 3 tot 33%, waarbij vooral laatstgenoemd cijfer angstwekkend hoog ligt.

De Amerikaanse overheid wordt er van verdacht het werkelijk inflatieniveau te hebben verdoezeld door een aantal cruciale goederen en diensten uit de consumentenprijzen te laten. Op die manier wil de regering voorkomen dat de honderden miljarden nieuw gecreërde dollars de inflatie een duwtje in de rug geven. De Amerikaanse centrale bank heeft inmiddels impliciet toegegeven dat de echte inflatie duidelijk boven de officieel gepubliceerde cijfers ligt. De prijzen blijven stijgen in een vork van 3 tot 33%, waarbij vooral laatstgenoemd cijfer angstwekkend hoog ligt.