Bij het slot van de handel stonden zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 ruim anderhalf procent in het rood. Bekaert was binnen de BEL 20 de regel die de uitzondering bevestigt.

Op de Brusselse beurs kregen de distributieaandelen Delhaize en Colruyt klappen, dit naar aanleiding van een negatief advies gegeven door een Britse bank.

Op macro-economisch vlak was er het nieuws dat de inflatie in de eurozone is teruggevallen tot 1,70%.

Het inflatiecijfer, dat door Eurostat werd bekendgemaakt, stemde overeen met de verwachtingen van de analisten. In februari bedroeg de inflatie nog 1,80%.

Als gevolg van de crisis in Europa is de inflatie in de afgelopen maanden duidelijk afgenomen. Het is echter onwaarschijnlijk dat de ECB op basis van de inflatiecijfers morgen de basisrente zal verlagen.

Bij het slot van de handel stonden zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 ruim anderhalf procent in het rood. Bekaert was binnen de BEL 20 de regel die de uitzondering bevestigt. Op de Brusselse beurs kregen de distributieaandelen Delhaize en Colruyt klappen, dit naar aanleiding van een negatief advies gegeven door een Britse bank. Op macro-economisch vlak was er het nieuws dat de inflatie in de eurozone is teruggevallen tot 1,70%. Het inflatiecijfer, dat door Eurostat werd bekendgemaakt, stemde overeen met de verwachtingen van de analisten. In februari bedroeg de inflatie nog 1,80%. Als gevolg van de crisis in Europa is de inflatie in de afgelopen maanden duidelijk afgenomen. Het is echter onwaarschijnlijk dat de ECB op basis van de inflatiecijfers morgen de basisrente zal verlagen.