Daarnaast is ook het macro-economisch nieuws niet zo fameus. De inflatie in de eurozone stabiliseert op het laagste niveau in meer dan vier jaar. In juni bedroeg de inflatie in de eurozone 0,50%, of evenveel als de maand voordien. De evolutie van de inflatie blijft echter risico's inhouden.

Anderzijds daalden de kredieten door de banken verstrekt aan de bedrijven opnieuw in mei. De Europese Centrale Bank kondigde op 5 juni nieuwe maatregelen aan om de kredietverstrekking door de banken te stimuleren, maar het is nog te vroeg om te stellen dat die al dan niet succes hebben gekend.

Daarnaast is ook het macro-economisch nieuws niet zo fameus. De inflatie in de eurozone stabiliseert op het laagste niveau in meer dan vier jaar. In juni bedroeg de inflatie in de eurozone 0,50%, of evenveel als de maand voordien. De evolutie van de inflatie blijft echter risico's inhouden. Anderzijds daalden de kredieten door de banken verstrekt aan de bedrijven opnieuw in mei. De Europese Centrale Bank kondigde op 5 juni nieuwe maatregelen aan om de kredietverstrekking door de banken te stimuleren, maar het is nog te vroeg om te stellen dat die al dan niet succes hebben gekend.