Zowel in Tokio als in Sidney stegen de belangrijkste beursindices al voor de zoveelste dag op rij tot het hoogste niveau in meerdere jaren.

De Chinese beurs was eens te meer een dissonant, de consumentenprijzenindex in China steeg vorige maand met 3,20% tot het hoogste niveau voor de afgelopen 10 maanden. Daarmee is de keuze voor de People's Bank of China (PBOC) weer wat moeilijker geworden.

Die zal genoodzaakt zijn om de rente te doen stijgen wanneer de inflatie een probleem blijft. Daardoor valt de mogelijkheid weg om de economie verder te ondersteunen wanneer dit noodzakelijk zou zijn. De MSCI Asia Pacific Index steeg vanmorgen met bijna driekwart procent.

Zowel in Tokio als in Sidney stegen de belangrijkste beursindices al voor de zoveelste dag op rij tot het hoogste niveau in meerdere jaren. De Chinese beurs was eens te meer een dissonant, de consumentenprijzenindex in China steeg vorige maand met 3,20% tot het hoogste niveau voor de afgelopen 10 maanden. Daarmee is de keuze voor de People's Bank of China (PBOC) weer wat moeilijker geworden. Die zal genoodzaakt zijn om de rente te doen stijgen wanneer de inflatie een probleem blijft. Daardoor valt de mogelijkheid weg om de economie verder te ondersteunen wanneer dit noodzakelijk zou zijn. De MSCI Asia Pacific Index steeg vanmorgen met bijna driekwart procent.