Anderzijds steeg de industriële output in de eerste twee maanden van dit jaar sterker dan verwacht en werden meer kredieten toegestaan dan voordien was geraamd. De cijfers geven de Chinese overheid nog meer aanleiding om de kredietvoorziening te verstrakken.

De consumentenprijzen stegen met 2,70% in vergelijking met de maand voordien, waar maar op een stijging met 2,50% was gerekend. Het inflatiecijfer werd beïnvloed door eenmalige factoren.

Anderzijds steeg de industriële productie in de eerste twee maanden van dit jaar met 20,70% en die stijging was de grootste in meer dan vijf jaar. Gekoppeld aan een sterker dan verwachte toename van de kredietverlening is de vrees voor een oververhitting van de economie opnieuw toegenomen.

Premier Wen Jiabao heeft als doelstelling een inflatieniveau van 3%, maar de vraag is of dat objectief niet overschreden gaat worden. Mogelijk zal China uiteindelijk toch gedwongen worden om de yuan los te koppelen van de dollar.

Anderzijds steeg de industriële output in de eerste twee maanden van dit jaar sterker dan verwacht en werden meer kredieten toegestaan dan voordien was geraamd. De cijfers geven de Chinese overheid nog meer aanleiding om de kredietvoorziening te verstrakken. De consumentenprijzen stegen met 2,70% in vergelijking met de maand voordien, waar maar op een stijging met 2,50% was gerekend. Het inflatiecijfer werd beïnvloed door eenmalige factoren. Anderzijds steeg de industriële productie in de eerste twee maanden van dit jaar met 20,70% en die stijging was de grootste in meer dan vijf jaar. Gekoppeld aan een sterker dan verwachte toename van de kredietverlening is de vrees voor een oververhitting van de economie opnieuw toegenomen. Premier Wen Jiabao heeft als doelstelling een inflatieniveau van 3%, maar de vraag is of dat objectief niet overschreden gaat worden. Mogelijk zal China uiteindelijk toch gedwongen worden om de yuan los te koppelen van de dollar.