Het grootste gevaar voor dat bullish scenario komt volgens Dexia van de inflatie en de aanhoudende overdreven soepele voorwaarden (CPI boven de 4 %, geconcentreerd rond voeding en de negatieve reële rente).

Het risico van een snellere verstrakking (via administratieve maatregelen bovenop de renteverhogingen en een stijgende munt), die verder gaat dan vorig jaar, zal wellicht wegen op de relatieve prestatie.

Sinds 2003 hebben periodes van oververhitting geleid tot een wereldwijd relatief vlakke prestatie, aldus Dexia. De groeimarkten moesten niet onderdoen tot de groeiprognoses fors neerwaarts herzien werden (zoals in 2008).

Het grootste gevaar voor dat bullish scenario komt volgens Dexia van de inflatie en de aanhoudende overdreven soepele voorwaarden (CPI boven de 4 %, geconcentreerd rond voeding en de negatieve reële rente). Het risico van een snellere verstrakking (via administratieve maatregelen bovenop de renteverhogingen en een stijgende munt), die verder gaat dan vorig jaar, zal wellicht wegen op de relatieve prestatie. Sinds 2003 hebben periodes van oververhitting geleid tot een wereldwijd relatief vlakke prestatie, aldus Dexia. De groeimarkten moesten niet onderdoen tot de groeiprognoses fors neerwaarts herzien werden (zoals in 2008).