Indien nodig zal de ECB niet aarzelen de rente te verhogen, aldus Theodoor Gilissen Bankiers. De inflatie in de eurozone is in december opgelopen tot 2,2%, de snelste stijging sinds oktober 2008.

Deze stijging wordt voor een groot deel veroorzaakt door gestegen prijzen voor energie, aldus Theodoor Gilissen Bankiers. De Duitse 10-jaars rente is hierdoor in de afgelopen week met bijna 20 basispunten opgelopen tot boven de 3%.

Naar aanleiding van de uitspraken van Trichet met betrekking tot de inflatie zijn ook de inflatieverwachtingen opgelopen.

Indien nodig zal de ECB niet aarzelen de rente te verhogen, aldus Theodoor Gilissen Bankiers. De inflatie in de eurozone is in december opgelopen tot 2,2%, de snelste stijging sinds oktober 2008. Deze stijging wordt voor een groot deel veroorzaakt door gestegen prijzen voor energie, aldus Theodoor Gilissen Bankiers. De Duitse 10-jaars rente is hierdoor in de afgelopen week met bijna 20 basispunten opgelopen tot boven de 3%. Naar aanleiding van de uitspraken van Trichet met betrekking tot de inflatie zijn ook de inflatieverwachtingen opgelopen.