De eerste schatting van de HICP eurozone inflatie is in januari uitgekomen op 2,4% (jaar-op-jaar), 0,2% hoger dan in december en licht hoger dan de analistenverwachting van 2,3%.

Door de hogere inflatie zal de markt volgens Theodoor Gilissen Bankiers uitkijken naar de speech van Trichet aankomende donderdag, als het ECB bestuur bij elkaar komt.

Trichet liet zich de afgelopen weken inflatiegericht uit in zijn uitspraken, wat heeft geleid tot een stijging van de interbancaire tarieven en hogere futures voor het herfinancieringtarief van de ECB.

Die prijzen nu een eerste renteverhoging van 25 bps in per september. De ECB liet weten geen obligaties te hebben gesettled in de afgelopen week. Dit is de eerste week sinds oktober dat de ECB geen staatsobligaties heeft gekocht, aldus Theodoor Gilissen Bankiers.

De eerste schatting van de HICP eurozone inflatie is in januari uitgekomen op 2,4% (jaar-op-jaar), 0,2% hoger dan in december en licht hoger dan de analistenverwachting van 2,3%. Door de hogere inflatie zal de markt volgens Theodoor Gilissen Bankiers uitkijken naar de speech van Trichet aankomende donderdag, als het ECB bestuur bij elkaar komt. Trichet liet zich de afgelopen weken inflatiegericht uit in zijn uitspraken, wat heeft geleid tot een stijging van de interbancaire tarieven en hogere futures voor het herfinancieringtarief van de ECB. Die prijzen nu een eerste renteverhoging van 25 bps in per september. De ECB liet weten geen obligaties te hebben gesettled in de afgelopen week. Dit is de eerste week sinds oktober dat de ECB geen staatsobligaties heeft gekocht, aldus Theodoor Gilissen Bankiers.