Xie in een vroeger leven econoom voor Morgan Stanley, merkt op dat India met een aantal bottlenecks wordt geconfronteerd waar het maar moeilijk een oplossing voor zal kunnen formuleren.

Een zwakke economie heeft de inflatie in toom helpen houden, maar de economie herstelt zou de inflatiedruk onhoudbaar kunnen worden.

In India kan de inflatie oplopen tot boven 10%, in Zuid-Oost Azië tot 5% en in China kan ze verdubbelen van 2 naar 4%. Er is volgens Xie nu eenmaal veel geld in omloop en dat geld zal ooit aan de oppervlakte komen. Hij vreest bovendien dat de inflatie zich van Azië naar andere delen van de wereld zal verspreiden.

Xie in een vroeger leven econoom voor Morgan Stanley, merkt op dat India met een aantal bottlenecks wordt geconfronteerd waar het maar moeilijk een oplossing voor zal kunnen formuleren. Een zwakke economie heeft de inflatie in toom helpen houden, maar de economie herstelt zou de inflatiedruk onhoudbaar kunnen worden. In India kan de inflatie oplopen tot boven 10%, in Zuid-Oost Azië tot 5% en in China kan ze verdubbelen van 2 naar 4%. Er is volgens Xie nu eenmaal veel geld in omloop en dat geld zal ooit aan de oppervlakte komen. Hij vreest bovendien dat de inflatie zich van Azië naar andere delen van de wereld zal verspreiden.