De inflatie dreigt echter geruisloos binnen te sluipen, zo stelt Laurent Bilke head of global inflation strategy bij Nomura Securities. Dat gebeurt dan op de eerste plaats via het kostenplaatje.

Bilke houdt rekening met een explosie van de grondstoffenprijzen, waardoor de inflatiedreiging veel ernstigere vormen gaat aannemen. De daaruit voortvloeiende inflatie zal zich op de eerste plaats op de groeimarkten manifesteren.

Wanneer ze overwaait naar de geïndustrialiseerde landen, kan het allemaal erg snel gaan. Bovendien is het vanwege de zwakke economische groei moeilijk om de inflatie te bestrijden, het verhogen van de rente wordt dan een moeilijke zaak.

De inflatie dreigt echter geruisloos binnen te sluipen, zo stelt Laurent Bilke head of global inflation strategy bij Nomura Securities. Dat gebeurt dan op de eerste plaats via het kostenplaatje. Bilke houdt rekening met een explosie van de grondstoffenprijzen, waardoor de inflatiedreiging veel ernstigere vormen gaat aannemen. De daaruit voortvloeiende inflatie zal zich op de eerste plaats op de groeimarkten manifesteren. Wanneer ze overwaait naar de geïndustrialiseerde landen, kan het allemaal erg snel gaan. Bovendien is het vanwege de zwakke economische groei moeilijk om de inflatie te bestrijden, het verhogen van de rente wordt dan een moeilijke zaak.