De Belgische inflatie is ook in december onder het niveau van 1% gebleven, op jaarbasis was er sprake van een inflatie van 1,10% of een halvering ten opzichte van twaalf maanden geleden. Op maandbasis stegen de consumentenprijzen met 0,97% en dat is nog steeds onder het beoogde doel van 2%.

Op Europees niveau houdt de Europese Centrale Bank de evolutie van de inflatie nauwlettend in de gaten. Die inflatie dreigt namelijk zo ver weg te zakken dat er deflatiegevaar dreigt. De kans is groot dat de ECB in de komende maanden de rente laag zal houden.

De Belgische inflatie is ook in december onder het niveau van 1% gebleven, op jaarbasis was er sprake van een inflatie van 1,10% of een halvering ten opzichte van twaalf maanden geleden. Op maandbasis stegen de consumentenprijzen met 0,97% en dat is nog steeds onder het beoogde doel van 2%. Op Europees niveau houdt de Europese Centrale Bank de evolutie van de inflatie nauwlettend in de gaten. Die inflatie dreigt namelijk zo ver weg te zakken dat er deflatiegevaar dreigt. De kans is groot dat de ECB in de komende maanden de rente laag zal houden.