"De Braziliaanse inflatie moet binnen enkele maanden terug zijn op het target" aldus de Braziliaanse gouverneur van de Centrale Bank, Luiz Pereire da Silva.

Het inflatietarget ligt op 4,5%. Uit een enquête van de Braziliaanse Centrale Bank onder 100 economen blijkt dat de gemiddelde inflatieverwachting over 2011 6% is.

Volgens Da Silva kunnen de minder snel stijgende grondstoffenprijzen en de maatregelen die zijn genomen om de groei van de geldhoeveelheid te beperken er voor zorgen dat de inflatie op korte termijn zal afnemen.

"De Braziliaanse inflatie moet binnen enkele maanden terug zijn op het target" aldus de Braziliaanse gouverneur van de Centrale Bank, Luiz Pereire da Silva. Het inflatietarget ligt op 4,5%. Uit een enquête van de Braziliaanse Centrale Bank onder 100 economen blijkt dat de gemiddelde inflatieverwachting over 2011 6% is. Volgens Da Silva kunnen de minder snel stijgende grondstoffenprijzen en de maatregelen die zijn genomen om de groei van de geldhoeveelheid te beperken er voor zorgen dat de inflatie op korte termijn zal afnemen.