De prijsstijgingen variëren van 20% tot 50%, onder andere voor leren schoenen en voor T-shirts. Westerse kopers gaan op zoek naar andere toeleveranciers, onder andere in Vietnam.

Als gevolg van een afname van het aantal bestellingen hebben sommige rederijen al een kwart van hun trafiek tussen de Verenigde Staten en Hong Kong en andere Chinese havens geannuleerd.

Deze evolutie kan de spanningen tussen de Verenigde Staten en China doen afnemen. Voor elke vier dollar aan goederen die de VS vanuit China importeren, is maar één dollar die de omgekeerde richting uitgaat.

De prijsstijgingen variëren van 20% tot 50%, onder andere voor leren schoenen en voor T-shirts. Westerse kopers gaan op zoek naar andere toeleveranciers, onder andere in Vietnam. Als gevolg van een afname van het aantal bestellingen hebben sommige rederijen al een kwart van hun trafiek tussen de Verenigde Staten en Hong Kong en andere Chinese havens geannuleerd. Deze evolutie kan de spanningen tussen de Verenigde Staten en China doen afnemen. Voor elke vier dollar aan goederen die de VS vanuit China importeren, is maar één dollar die de omgekeerde richting uitgaat.