De resultaten over het tweede kwartaal van 2013 overtroffen de verwachtingen volgens Arnaud Delaunay van Leleux van de analisten (vooral te danken aan de divisie automobiel).

Dit liet de Infineongroep toe om haar doelstellingen opwaarts bij te stellen: voor de operationele winst wordt over de periode 2013/2015 een groei tussen 3% en 9% vooropgesteld.

Zoals eerder vermeld is het dankzij de automobieldivisie (40% van de omzet en 55% van de operationele winst) dat Infineon de analisten positief wist te verrassen.

Door met 12% te groeien ten opzichte van het eerste kwartaal maakte de automobieldivisie een grote sprong voorwaarts die te danken is aan de sterke vraag naar elektronische systemen voor wagens (de verkoop van wagens zit op zijn beurt in een stijgende trend omwille van de gestegen vraag in de VSA en Azië).

De golf van winstwaarschuwingen onder de autoproducenten en de weinig bemoedigende verklaringen van spelers uit de sector van de halfgeleiders eind maart hadden gewogen op de koers van het Infineonaandeel.

Sindsdien hebben bemoedigende cijfers uit de automobielmarkt evenals de opwaartse bijstellingen van de groeivooruitzichten ertoe geleid dat het Infineonaandeel (en de rest van de sector) zijn tweede adem hervond.

Net als zijn collega STMicroelectronics behoort het aandeel Infineon tot die aandelen in de halfgeleidersector die over de meeste dynamiek op het vlak van de financiële vooruitzichten (winst, cash flow, dividend) beschikken. Als de financiële markten hun herstel verderzetten, zal de halfgeleiderindustrie hier veel profijt uit halen.

De resultaten over het tweede kwartaal van 2013 overtroffen de verwachtingen volgens Arnaud Delaunay van Leleux van de analisten (vooral te danken aan de divisie automobiel). Dit liet de Infineongroep toe om haar doelstellingen opwaarts bij te stellen: voor de operationele winst wordt over de periode 2013/2015 een groei tussen 3% en 9% vooropgesteld. Zoals eerder vermeld is het dankzij de automobieldivisie (40% van de omzet en 55% van de operationele winst) dat Infineon de analisten positief wist te verrassen. Door met 12% te groeien ten opzichte van het eerste kwartaal maakte de automobieldivisie een grote sprong voorwaarts die te danken is aan de sterke vraag naar elektronische systemen voor wagens (de verkoop van wagens zit op zijn beurt in een stijgende trend omwille van de gestegen vraag in de VSA en Azië). De golf van winstwaarschuwingen onder de autoproducenten en de weinig bemoedigende verklaringen van spelers uit de sector van de halfgeleiders eind maart hadden gewogen op de koers van het Infineonaandeel. Sindsdien hebben bemoedigende cijfers uit de automobielmarkt evenals de opwaartse bijstellingen van de groeivooruitzichten ertoe geleid dat het Infineonaandeel (en de rest van de sector) zijn tweede adem hervond. Net als zijn collega STMicroelectronics behoort het aandeel Infineon tot die aandelen in de halfgeleidersector die over de meeste dynamiek op het vlak van de financiële vooruitzichten (winst, cash flow, dividend) beschikken. Als de financiële markten hun herstel verderzetten, zal de halfgeleiderindustrie hier veel profijt uit halen.