Solvay maakte bekend dat zijn dochteronderneming Inergy Automotive Systems, wereldleider op het gebied van brandstoftoevoersystemen in de auto-industrie, in zijn fabriek te Rottenburg, Duitsland, de productie heeft aangevat van zijn gebrevetteerd selectief katalytisch reductiesysteem (SCR) dat gebruik maakt van Adblue.

Dit systeem vermindert de concentratie van stikstofoxiden in de uitlaatgassen van de Audi Q7 TDI Diesel en voldoet aan de zeer strenge ultralage-uitstootnormen van de California Air Resources Board (de instantie die toeziet op de luchtkwaliteit in Californië). Het gaat hier om de strengste normen ter wereld. Dankzij deze baanbrekende technologie werden aan Inergy nog andere programma's toegekend.
De fabriek te Rottenburg heeft ook de productie opgestart van brandstofsystemen waarbij de innovatieve Twin-Sheet-Blow-Moldingtechnologie (TSBM) wordt toegepast voor de BMW 7 en voor de Audi 8. Dankzij deze technologie kan de verdamping van vluchtige organische stoffen door de wanden van het brandstofsysteem aanzienlijk verminderd worden tot ruim onder het toch al lage niveau van conventionele brandstofsystemen. Deze technologische doorbraak is een grote stap naar een brandstofsysteem zonder enige uitstoot. TSBM is tweemaal bekroond, onder meer met de Grote Innovatieprijs van de Society of Plastics Engineers (SPE).
Stikstofoxiden en vluchtige organische stoffen behoren tot de gassen die fotochemische smog veroorzaken bij zonnig en droog weer. Die smog kan hoge concentraties van ozon bevatten in de lagere atmosfeer, wat ademhalingsproblemen kan veroorzaken. Hij geldt daarom als een gezondheidsrisico. Voorts wordt aangenomen dat deze gassen voorlopers zijn van broeikasgassen. Als zodanig staan ze vermeld in het Kyoto-protocol. De nieuwe technologie van Inergy kan de concentratie van uitlaatgassen die fotochemische smog veroorzaken op een efficiënte manier sterk doen afnemen.
"Inergy Automotive Systems is zonder twijfel een technologische leider in de auto-industrie. Onze dochteronderneming voor brandstofsystemen brengt baanbrekende innovaties naar de markt met de ontwikkeling van technologieën die de impact op het leefmilieu beperken," zegt Jacques van Rijckevorsel, Algemeen Directeur van de sector Kunststoffen en lid van het Uitvoerend Comité van Solvay.

Solvay maakte bekend dat zijn dochteronderneming Inergy Automotive Systems, wereldleider op het gebied van brandstoftoevoersystemen in de auto-industrie, in zijn fabriek te Rottenburg, Duitsland, de productie heeft aangevat van zijn gebrevetteerd selectief katalytisch reductiesysteem (SCR) dat gebruik maakt van Adblue. Dit systeem vermindert de concentratie van stikstofoxiden in de uitlaatgassen van de Audi Q7 TDI Diesel en voldoet aan de zeer strenge ultralage-uitstootnormen van de California Air Resources Board (de instantie die toeziet op de luchtkwaliteit in Californië). Het gaat hier om de strengste normen ter wereld. Dankzij deze baanbrekende technologie werden aan Inergy nog andere programma's toegekend. De fabriek te Rottenburg heeft ook de productie opgestart van brandstofsystemen waarbij de innovatieve Twin-Sheet-Blow-Moldingtechnologie (TSBM) wordt toegepast voor de BMW 7 en voor de Audi 8. Dankzij deze technologie kan de verdamping van vluchtige organische stoffen door de wanden van het brandstofsysteem aanzienlijk verminderd worden tot ruim onder het toch al lage niveau van conventionele brandstofsystemen. Deze technologische doorbraak is een grote stap naar een brandstofsysteem zonder enige uitstoot. TSBM is tweemaal bekroond, onder meer met de Grote Innovatieprijs van de Society of Plastics Engineers (SPE). Stikstofoxiden en vluchtige organische stoffen behoren tot de gassen die fotochemische smog veroorzaken bij zonnig en droog weer. Die smog kan hoge concentraties van ozon bevatten in de lagere atmosfeer, wat ademhalingsproblemen kan veroorzaken. Hij geldt daarom als een gezondheidsrisico. Voorts wordt aangenomen dat deze gassen voorlopers zijn van broeikasgassen. Als zodanig staan ze vermeld in het Kyoto-protocol. De nieuwe technologie van Inergy kan de concentratie van uitlaatgassen die fotochemische smog veroorzaken op een efficiënte manier sterk doen afnemen. "Inergy Automotive Systems is zonder twijfel een technologische leider in de auto-industrie. Onze dochteronderneming voor brandstofsystemen brengt baanbrekende innovaties naar de markt met de ontwikkeling van technologieën die de impact op het leefmilieu beperken," zegt Jacques van Rijckevorsel, Algemeen Directeur van de sector Kunststoffen en lid van het Uitvoerend Comité van Solvay.