Ineke Valke (Theodoor Gilissen Bankiers): "De effecten van de schuldsaneringen bij huishoudens verminderen, de rentelasten zijn sinds 2007 sterk gedaald en de vermogensposities zijn onder invloed van het beursherstel verbeterd. Verder verwachten wij dat inkomens groeien en de werkgelegenheid aantrekt. Ondanks dat wij gematigd optimistisch zijn, moeten nog wel enkele hordes worden genomen."

Dit betreft noodzakelijke afwaarderingen op financiële producten, de omvang van de staatsschulden, de zwakke huizenmarkt en de matige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Valke: "Volgens het IMF moeten banken nog 550 miljard dollar afboeken op hun leningen en andere producten. Ook moeten zij hun kapitaal aanvullen om aan de strengere kapitaalvereisten te voldoen. Dit zet een rem op de groei van de kredietverlening. De sector krijgt van regelgevende instanties weliswaar meer dan tien jaar de tijd om de balansen op orde te brengen, maar de druk om het sneller te doen is groot."

Ineke Valke (Theodoor Gilissen Bankiers): "De effecten van de schuldsaneringen bij huishoudens verminderen, de rentelasten zijn sinds 2007 sterk gedaald en de vermogensposities zijn onder invloed van het beursherstel verbeterd. Verder verwachten wij dat inkomens groeien en de werkgelegenheid aantrekt. Ondanks dat wij gematigd optimistisch zijn, moeten nog wel enkele hordes worden genomen." Dit betreft noodzakelijke afwaarderingen op financiële producten, de omvang van de staatsschulden, de zwakke huizenmarkt en de matige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Valke: "Volgens het IMF moeten banken nog 550 miljard dollar afboeken op hun leningen en andere producten. Ook moeten zij hun kapitaal aanvullen om aan de strengere kapitaalvereisten te voldoen. Dit zet een rem op de groei van de kredietverlening. De sector krijgt van regelgevende instanties weliswaar meer dan tien jaar de tijd om de balansen op orde te brengen, maar de druk om het sneller te doen is groot."