In november werd een daling van de productie met 1,70% opgetekend en die daling was groter dan algemeen was verwacht. Bovendien slaagt Japan er maar niet in om het deflatiegevaar af te wentelen, de consumentenprijzen daalden op jaarbasis met 0,10%.

De nieuwe premier Abe is vast van plan om de koers van de yen verder naar omlaag te duwen. Daarnaast wil hij de Bank of Japan dwingen om meer stimulerende maatregelen te nemen. 2013 belooft alleszins een moeilijk jaar voor de Japanse economie te worden, vooral de zwakke export vormt een probleem.

In november werd een daling van de productie met 1,70% opgetekend en die daling was groter dan algemeen was verwacht. Bovendien slaagt Japan er maar niet in om het deflatiegevaar af te wentelen, de consumentenprijzen daalden op jaarbasis met 0,10%. De nieuwe premier Abe is vast van plan om de koers van de yen verder naar omlaag te duwen. Daarnaast wil hij de Bank of Japan dwingen om meer stimulerende maatregelen te nemen. 2013 belooft alleszins een moeilijk jaar voor de Japanse economie te worden, vooral de zwakke export vormt een probleem.