Zo was bijvoorbeeld de energieproductie van invloed. Die steeg maand-op-maand 2,5% nadat er in de 3 maanden ervoor nog sprake was van een daling van meer dan 4%. In die 3 maanden was het weer namelijk extreem mild.

Verder hadden de aankopen in verband met Pasen ook invloed. Deze zorgden voor een maand-op-maand stijging van 2,1% voor niet duurzame consumptiegoederen.

De onderliggende trend lijkt er een te zijn van solide expansie. De inkoopmanagersindex kwam wat betreft export in mei uit op 54,3. Het onderdeel voor nieuwe orders kwam uit op 52,3. Ook dit lijkt te wijzen op verdere groei in de komende maanden.

Zo was bijvoorbeeld de energieproductie van invloed. Die steeg maand-op-maand 2,5% nadat er in de 3 maanden ervoor nog sprake was van een daling van meer dan 4%. In die 3 maanden was het weer namelijk extreem mild. Verder hadden de aankopen in verband met Pasen ook invloed. Deze zorgden voor een maand-op-maand stijging van 2,1% voor niet duurzame consumptiegoederen. De onderliggende trend lijkt er een te zijn van solide expansie. De inkoopmanagersindex kwam wat betreft export in mei uit op 54,3. Het onderdeel voor nieuwe orders kwam uit op 52,3. Ook dit lijkt te wijzen op verdere groei in de komende maanden.