Evenals andere landen in de regio wordt India met aantrekkende inflatie geconfronteerd, hoofdzakelijk als gevolg van de stijging van de olie- en voedselprijzen.

De output steeg in januari op jaarbasis met 3,70%, terwijl de groei voor de maand december naar boven werd opgetrokken tot 2,50%. De consensusverwachting lag slechts op 2,90%.

Reserve Bank of India governeur Duvvuri Subbarao zal op 17 maart beslissen of de rente voor de achtste keer in twaalf maanden zal worden opgetrokken. De kans is groot dat dit inderdaad gaat gebeuren, want de inflatie overstijgt het niveau van 8%.

Evenals andere landen in de regio wordt India met aantrekkende inflatie geconfronteerd, hoofdzakelijk als gevolg van de stijging van de olie- en voedselprijzen. De output steeg in januari op jaarbasis met 3,70%, terwijl de groei voor de maand december naar boven werd opgetrokken tot 2,50%. De consensusverwachting lag slechts op 2,90%. Reserve Bank of India governeur Duvvuri Subbarao zal op 17 maart beslissen of de rente voor de achtste keer in twaalf maanden zal worden opgetrokken. De kans is groot dat dit inderdaad gaat gebeuren, want de inflatie overstijgt het niveau van 8%.