De industriële output in de eurozone daalde in september aan het snelste tempo in bijna vier jaar, het was van januari 2009 geleden dat nog zo'n sterke daling was opgetekend.

In de 17 landen die deel uitmaken van de eurozone was sprake van een terugval met 2,50%, waar maar op 1,90% was gerekend.

Ook Nyrstar zwak gestemd

Op de Europese beurzen blijft het sentiment niettemin slechts licht negatief, de Euro Stoxx 50 beperkt het verlies tot ongeveer een kwart procent.

Als gevolg van de sliding die Bekaert maakt, loop het verlies voor de BEL 20 echter op tot ongeveer driekwart procent. Nyrstar gaat eveneens zwaar onderuit, KBC pakt tegen de trend in met hogere koersen uit.

De industriële output in de eurozone daalde in september aan het snelste tempo in bijna vier jaar, het was van januari 2009 geleden dat nog zo'n sterke daling was opgetekend. In de 17 landen die deel uitmaken van de eurozone was sprake van een terugval met 2,50%, waar maar op 1,90% was gerekend.Ook Nyrstar zwak gestemd Op de Europese beurzen blijft het sentiment niettemin slechts licht negatief, de Euro Stoxx 50 beperkt het verlies tot ongeveer een kwart procent. Als gevolg van de sliding die Bekaert maakt, loop het verlies voor de BEL 20 echter op tot ongeveer driekwart procent. Nyrstar gaat eveneens zwaar onderuit, KBC pakt tegen de trend in met hogere koersen uit.