Het Chinees National Statistics Bureau rapporteerde dat de industriële productie in augustus met 12,30% steeg, of een duidelijke versnelling van de groei met 10,80% in juli.

Bovendien stegen ook de kleinhandelsverkopen vorige maand met 15,40%. De consumentenprijzen daalden anderzijds met 1,20%, waardoor de vrees afnam dat de massieve kapitaalsinjectie die de overheid deed de inflatie doet aanwakkeren.

Jing Ulrich, bij JP Morgan verantwoordelijk voor Chinese aandelen, verwacht dat de industriële activiteiten in de komende maanden gaan blijven groeien, vooral dankzij een sterke binnenlandse vraag.

Bovendien houdt Ulrich ook rekening met een opleving in de export. Ondanks de stevige economische cijfers blijft de Chinese export wat achteraf. Het wachten is nu op het economisch herstel bij de belangrijkste handelspartners.

Het Chinees National Statistics Bureau rapporteerde dat de industriële productie in augustus met 12,30% steeg, of een duidelijke versnelling van de groei met 10,80% in juli. Bovendien stegen ook de kleinhandelsverkopen vorige maand met 15,40%. De consumentenprijzen daalden anderzijds met 1,20%, waardoor de vrees afnam dat de massieve kapitaalsinjectie die de overheid deed de inflatie doet aanwakkeren. Jing Ulrich, bij JP Morgan verantwoordelijk voor Chinese aandelen, verwacht dat de industriële activiteiten in de komende maanden gaan blijven groeien, vooral dankzij een sterke binnenlandse vraag. Bovendien houdt Ulrich ook rekening met een opleving in de export. Ondanks de stevige economische cijfers blijft de Chinese export wat achteraf. Het wachten is nu op het economisch herstel bij de belangrijkste handelspartners.