Xianfang Ren, senior economist bij IHS, vreest dat de schade aangericht door deze industriële deflatie de Chinese economie kan vergiftigen. Deflatie op industrieel niveau is namelijk een gif dat vroeg of laat andere delen van de Chinese economie zal aantasten.

Uiteindelijk zal deze vorm van deflatie op de bedrijfswinsten gaan wegen. Daardoor dreigt de hele evolutie in een stroomversnelling te raken. De bedrijven zullen minder gaan investeren in nieuwe machines, maar ook lagere voorraden gaan inhouden.

Xianfang Ren, senior economist bij IHS, vreest dat de schade aangericht door deze industriële deflatie de Chinese economie kan vergiftigen. Deflatie op industrieel niveau is namelijk een gif dat vroeg of laat andere delen van de Chinese economie zal aantasten. Uiteindelijk zal deze vorm van deflatie op de bedrijfswinsten gaan wegen. Daardoor dreigt de hele evolutie in een stroomversnelling te raken. De bedrijven zullen minder gaan investeren in nieuwe machines, maar ook lagere voorraden gaan inhouden.