Beiersdorf maakte bekend dat het boekjaar 2009 werd afgesloten met een nettowinst van $379 mln. Het cosmeticabedrijf zag zo het resultaat met 33% dalen in vergelijking met het jaar voordien.

Daarmee bleef het resultaat achter op de verwachtingen, want de consensusverwachting lag op een nettowinst van €399 mln. De crisis heeft dus Beiersdorf niet onberoerd gelaten.

De omzet daalde met 3,7% tot €5,75 mrd. In de cosmeticadivisie werd een daling van de omzet met 1% opgetekend, in de lijmafdeling vielen de verkopen met een toch wel forse 12% terug. Dit jaar zou beter worden, zo liet het bedrijf weten.

De Brusselse beurs zit eveneens in het rood, met een verlies van zowat een half procent voor de BEL 20. Industrials Umicore en Bekaert zijn zwak gestemd, het is vooral dit duo dat op de index weegt.

Beiersdorf maakte bekend dat het boekjaar 2009 werd afgesloten met een nettowinst van $379 mln. Het cosmeticabedrijf zag zo het resultaat met 33% dalen in vergelijking met het jaar voordien. Daarmee bleef het resultaat achter op de verwachtingen, want de consensusverwachting lag op een nettowinst van €399 mln. De crisis heeft dus Beiersdorf niet onberoerd gelaten. De omzet daalde met 3,7% tot €5,75 mrd. In de cosmeticadivisie werd een daling van de omzet met 1% opgetekend, in de lijmafdeling vielen de verkopen met een toch wel forse 12% terug. Dit jaar zou beter worden, zo liet het bedrijf weten. De Brusselse beurs zit eveneens in het rood, met een verlies van zowat een half procent voor de BEL 20. Industrials Umicore en Bekaert zijn zwak gestemd, het is vooral dit duo dat op de index weegt.