De Euro Stoxx 50 noteert ongeveer een half procent lager, zodat het verlies ten opzichte van vanmiddag toch weer wat kleiner is geworden.

Edmund Shingh van Barclays Capital wijst er op dat het niet meer dan normaal is dat de beurzen een adempauze inlassen na de forse stijging uit de afgelopen weken.

Het feit dat de Europese economie dit jaar amper gaat groeien, moet nog ingecalculeerd worden.

De Brusselse beurs blijft eveneens in het rood noteren, de BEL 20 beperkt het verlies tot iets minder dan een half procent. Het is opvallend dat vooral de industrials zwak gestemd zijn.

De Euro Stoxx 50 noteert ongeveer een half procent lager, zodat het verlies ten opzichte van vanmiddag toch weer wat kleiner is geworden. Edmund Shingh van Barclays Capital wijst er op dat het niet meer dan normaal is dat de beurzen een adempauze inlassen na de forse stijging uit de afgelopen weken. Het feit dat de Europese economie dit jaar amper gaat groeien, moet nog ingecalculeerd worden. De Brusselse beurs blijft eveneens in het rood noteren, de BEL 20 beperkt het verlies tot iets minder dan een half procent. Het is opvallend dat vooral de industrials zwak gestemd zijn.