AB-InBev was een opvallende daler, zonder dat voor deze beweging eigenlijk een dwingende reden voorhanden was. De koersdaling met 3,47% moet dus waarschijnlijk aan het eindejaarseffect toegeschreven worden.

Het beperkte verlies voor de distributiewaarden Delhaize en Colruyt kan worden verklaard door de magere vooruitzichten voor de sector in 2009, maar fundamenteel nieuws daaromtrent was er vandaag niet.

In de banksector was het sentiment verdeeld, met winst voor Dexia en verlies voor KBC. Laatstgenoemde moest dus een deel van de winst van gisteren weer prijsgeven. Fortis koos opnieuw voor een afwachtende houding.

In de industriële hoek waren er flinke sprongen bij Nyrstar en Umicore, twee aandelen die dit jaar flink werden afgestraft. GDF Suez profiteerde van buitenlandse belangstelling.

Vanmorgen maakte Galapagos bekend dat vijf partijen een belang bezitten in dit biotechnologiebedrijf. Die sterke interesse werd door de beleggers goed onthaald, de koers van Galapagos steeg vandaag flink.

AB-InBev was een opvallende daler, zonder dat voor deze beweging eigenlijk een dwingende reden voorhanden was. De koersdaling met 3,47% moet dus waarschijnlijk aan het eindejaarseffect toegeschreven worden. Het beperkte verlies voor de distributiewaarden Delhaize en Colruyt kan worden verklaard door de magere vooruitzichten voor de sector in 2009, maar fundamenteel nieuws daaromtrent was er vandaag niet. In de banksector was het sentiment verdeeld, met winst voor Dexia en verlies voor KBC. Laatstgenoemde moest dus een deel van de winst van gisteren weer prijsgeven. Fortis koos opnieuw voor een afwachtende houding. In de industriële hoek waren er flinke sprongen bij Nyrstar en Umicore, twee aandelen die dit jaar flink werden afgestraft. GDF Suez profiteerde van buitenlandse belangstelling. Vanmorgen maakte Galapagos bekend dat vijf partijen een belang bezitten in dit biotechnologiebedrijf. Die sterke interesse werd door de beleggers goed onthaald, de koers van Galapagos steeg vandaag flink.