Vooral de Britse banksector krijgt klappen, nadat HBOS vanmorgen aankondigde over het huidige kwartaal opnieuw forse afschrijvingen te moeten doen op probleemkredieten.

In Europa moet de BEL 20 meer dan 3% prijsgeven, nadat in de opening zelfs nog iets meer terrein werd prijsgegeven. De index krijgt nu de kaap van 1800 punten weer in het vizier.

Fortis moet ongeveer de helft van de winst van gisteren weer prijsgeven, terwijl ook de banken flink moeten inboeten. Bij de industrials vallende verliezen voor Agfa-Gevaert, Bekaert, Nyrstar en Umicore op.

Het is nu afwachten wat de Amerikaanse centrale bank volgende week gaat doen. Een rentedaling met opnieuw een half procent lijkt waarschijnlijk, waarbij de basisrente in de VS nog een half procent zou bedragen.

Om het sentiment op de beurzen te helpen verbeteren sluit Alan Ruskin van RBC Capital Markets niet uit dat FED-voorzitter Ben Bernanke ditmaal nog iets extra's gaat doen.

Vooral de Britse banksector krijgt klappen, nadat HBOS vanmorgen aankondigde over het huidige kwartaal opnieuw forse afschrijvingen te moeten doen op probleemkredieten. In Europa moet de BEL 20 meer dan 3% prijsgeven, nadat in de opening zelfs nog iets meer terrein werd prijsgegeven. De index krijgt nu de kaap van 1800 punten weer in het vizier. Fortis moet ongeveer de helft van de winst van gisteren weer prijsgeven, terwijl ook de banken flink moeten inboeten. Bij de industrials vallende verliezen voor Agfa-Gevaert, Bekaert, Nyrstar en Umicore op. Het is nu afwachten wat de Amerikaanse centrale bank volgende week gaat doen. Een rentedaling met opnieuw een half procent lijkt waarschijnlijk, waarbij de basisrente in de VS nog een half procent zou bedragen. Om het sentiment op de beurzen te helpen verbeteren sluit Alan Ruskin van RBC Capital Markets niet uit dat FED-voorzitter Ben Bernanke ditmaal nog iets extra's gaat doen.