In tegenstelling tot bijvoorbeeld China, wordt in Indonesië het grootste deel van de economische groei gedreven door binnenlandse vraag.

Daarnaast heeft Indonesië de afgelopen jaren een enorme valutareserve opgebouwd (ter waarde van 111,3 miljard dollar wanneer goud wordt meegerekend) en is de overheidsschuld afgenomen tot 26% van het BNP.

Op basis van deze informatie lijkt volgens Royal Bank of Scotland een BBBrating wellicht aan de lage kant.

Ter vergelijking; Italië heeft met een schuld van zo'n 120% van het BNP en een vrijwel stilgevallen economie nog altijd een credit rating van A+.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld China, wordt in Indonesië het grootste deel van de economische groei gedreven door binnenlandse vraag. Daarnaast heeft Indonesië de afgelopen jaren een enorme valutareserve opgebouwd (ter waarde van 111,3 miljard dollar wanneer goud wordt meegerekend) en is de overheidsschuld afgenomen tot 26% van het BNP. Op basis van deze informatie lijkt volgens Royal Bank of Scotland een BBBrating wellicht aan de lage kant. Ter vergelijking; Italië heeft met een schuld van zo'n 120% van het BNP en een vrijwel stilgevallen economie nog altijd een credit rating van A+.