Als gevolg van de versnelde groei is het inflatiegevaar namelijk opnieuw toegenomen. Voor het vierde kwartaal van vorig jaar werd een groei van 6,90% op jaarbasis geregistreerd.

Tijdens het derde kwartaal was dat nog maar 5,82%. Het groeicijfer lag hoger dan verwacht, want de consensusverwachting lag op een groei van slechts 6,30%. Over 2010 als geheel werd een groei met 6,10% opgetekend.

Chua Hak Bin, econoom voor Bank of America Merrill Lynch, is van mening dat de centrale bank in Jakarta haar basisrente in de loop van dit jaar gaat optrekken tot 8%, tegenover 6,75% nu.

Als gevolg van de versnelde groei is het inflatiegevaar namelijk opnieuw toegenomen. Voor het vierde kwartaal van vorig jaar werd een groei van 6,90% op jaarbasis geregistreerd. Tijdens het derde kwartaal was dat nog maar 5,82%. Het groeicijfer lag hoger dan verwacht, want de consensusverwachting lag op een groei van slechts 6,30%. Over 2010 als geheel werd een groei met 6,10% opgetekend. Chua Hak Bin, econoom voor Bank of America Merrill Lynch, is van mening dat de centrale bank in Jakarta haar basisrente in de loop van dit jaar gaat optrekken tot 8%, tegenover 6,75% nu.