Sinds midden vorig jaar het sentiment t.a.v. de eurozone toenam, gingen vooral Amerikaanse beleggers volop koopjes doen op de Spaanse beurs.

Eén van de meest interessante bedrijven op de Madrileense beurs is het aandeel Inditex. Deze Spaanse groep baat een aantal winkelketens uit waarvan Zara, Massimo Dutti en Berksha wellicht de meest bekende zijn. In 2006 groeide de Spaanse keten zelfs boven H&M uit.

Internationale expansie is zeker bij Inditex aan de orde van de dag : in de laatste resultatenpublicatie (cijfers tot oktober 2013) mikt de groep op een extra 500 winkels wereldwijd. Een effect daarvan zien we ook in de resultaten : de omzet steeg met 5% (9 maanden) tot 11,9 miljard euro.

Maar de EBITDA en EBIT bleven nagenoeg onveranderd : de grote investeringen zijn de verklaring voor de "achterblijvende" winstontwikkeling. Want investeringen brengen eerst kosten en kapitaaluitgaven met zich mee en de vruchten kunnen pas

later geplukt worden.

De koers is de afgelopen weken neerwaarts gecorrigeerd en Van Herck is van oordeel dat een koersstijging tot de vorige toppen van 120 euro haalbaar moet zijn in een gunstig beursklimaat. Hij heeft dan ook een koopadvies voor het aandeel.

Sinds midden vorig jaar het sentiment t.a.v. de eurozone toenam, gingen vooral Amerikaanse beleggers volop koopjes doen op de Spaanse beurs. Eén van de meest interessante bedrijven op de Madrileense beurs is het aandeel Inditex. Deze Spaanse groep baat een aantal winkelketens uit waarvan Zara, Massimo Dutti en Berksha wellicht de meest bekende zijn. In 2006 groeide de Spaanse keten zelfs boven H&M uit. Internationale expansie is zeker bij Inditex aan de orde van de dag : in de laatste resultatenpublicatie (cijfers tot oktober 2013) mikt de groep op een extra 500 winkels wereldwijd. Een effect daarvan zien we ook in de resultaten : de omzet steeg met 5% (9 maanden) tot 11,9 miljard euro. Maar de EBITDA en EBIT bleven nagenoeg onveranderd : de grote investeringen zijn de verklaring voor de "achterblijvende" winstontwikkeling. Want investeringen brengen eerst kosten en kapitaaluitgaven met zich mee en de vruchten kunnen pas later geplukt worden. De koers is de afgelopen weken neerwaarts gecorrigeerd en Van Herck is van oordeel dat een koersstijging tot de vorige toppen van 120 euro haalbaar moet zijn in een gunstig beursklimaat. Hij heeft dan ook een koopadvies voor het aandeel.