India was tot voor kort de grootste importeur van goud in de wereld, maar die positie werd volgens de World Gold Council recent overgenomen door China. Het heffen van een hogere invoertaks heeft te maken met de pogingen van de Indische regering om het tekort op de lopende rekening terug te duwen.

Volgens Perez-Santalla is het niet meer dan logisch dat China de plaats van India als grootse consument van goud in de wereld heeft overgenomen, gezien de sterke economische positie van eerstgenoemd land. Het ziet er niet naar uit dat India snel terug het voortouw zal nemen.

India was tot voor kort de grootste importeur van goud in de wereld, maar die positie werd volgens de World Gold Council recent overgenomen door China. Het heffen van een hogere invoertaks heeft te maken met de pogingen van de Indische regering om het tekort op de lopende rekening terug te duwen. Volgens Perez-Santalla is het niet meer dan logisch dat China de plaats van India als grootse consument van goud in de wereld heeft overgenomen, gezien de sterke economische positie van eerstgenoemd land. Het ziet er niet naar uit dat India snel terug het voortouw zal nemen.