Narendra Moti wordt de nieuwe eerste minister, hij zal er snel in slagen om een coaltie af te sluiten met de National Democratic Alliance (NDA), waarin hijzelf de bovenhand zal hebben. 800 miljoen Indiërs zijn naar de stembus getrokken, waarvan 130 miljoen jongeren.

Het land was volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management klaar voor een wijziging van de politiek. De vorige coalitie werd geleid door de United Progressive Alliance (UPA) en die heeft een kleurloos beleid gevoerd, waarbij de economie in een situatie van stagflatie verzeilde.

Narendra Moti wordt de nieuwe eerste minister, hij zal er snel in slagen om een coaltie af te sluiten met de National Democratic Alliance (NDA), waarin hijzelf de bovenhand zal hebben. 800 miljoen Indiërs zijn naar de stembus getrokken, waarvan 130 miljoen jongeren. Het land was volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management klaar voor een wijziging van de politiek. De vorige coalitie werd geleid door de United Progressive Alliance (UPA) en die heeft een kleurloos beleid gevoerd, waarbij de economie in een situatie van stagflatie verzeilde.