Kathy Lien, Managing Director of FX Strategy bij BK Asset Management, is van mening dat de koersdaling bij de rupee grote gevolgen kan hebben voor de goudprijs. Panikerende Indische beleggers hebben hun rupees al op grote schaal omgeruild voor fysiek goud.

De Indische regering kan echter verdere maatregelen treffen om de verkoop van goud te ontmoedigen. Er spelen vanuit de kant van India twee tegenstrijdige krachten in tegen het goud en vooralsnog is onduidelijk welke van de twee aan het langste eind zal trekken.

Kathy Lien, Managing Director of FX Strategy bij BK Asset Management, is van mening dat de koersdaling bij de rupee grote gevolgen kan hebben voor de goudprijs. Panikerende Indische beleggers hebben hun rupees al op grote schaal omgeruild voor fysiek goud. De Indische regering kan echter verdere maatregelen treffen om de verkoop van goud te ontmoedigen. Er spelen vanuit de kant van India twee tegenstrijdige krachten in tegen het goud en vooralsnog is onduidelijk welke van de twee aan het langste eind zal trekken.