Over de vijf laatste sessies is de goudprijs nu met 50 dollar gedaald, sinds 1 januari werd goud 6% goedkoper. Dankzij een short-covering rally sloot de goudprijs af boven de technische steun op 1332 dollar.

Sommige analisten sluiten verdere rentestijgingen niet uit. De Shanghai Interbank Offered Rate stijgt namelijk geleidelijk aan en dat kan de voorbode zijn van een volgende Chinese rentestijging.

Bovendien is het opvallend dat nogal wat grote institutionele beleggers het goud vaarwel hebben gezegd. Daardoor is de correctie nog in een stroomversnelling beland.

Over de vijf laatste sessies is de goudprijs nu met 50 dollar gedaald, sinds 1 januari werd goud 6% goedkoper. Dankzij een short-covering rally sloot de goudprijs af boven de technische steun op 1332 dollar. Sommige analisten sluiten verdere rentestijgingen niet uit. De Shanghai Interbank Offered Rate stijgt namelijk geleidelijk aan en dat kan de voorbode zijn van een volgende Chinese rentestijging. Bovendien is het opvallend dat nogal wat grote institutionele beleggers het goud vaarwel hebben gezegd. Daardoor is de correctie nog in een stroomversnelling beland.