De repurchase rate werd anderzijds met een kwart procent verhoogd. De Reserve Bank of India wil daarmee voorkomen dat de inflatie in het land verder gaat oplopen. Die inflatiedreiging is een rechtstreeks gevolg van de sterke economische groei.

De centrale bank laat bovendien de deur op een kier voor verdere rentestijgingen. Gouverneur Duvvuri Subbarao verklaarde dat de niet-voedingsinflatie recent is blijven stijgen, zodat ingrijpen noodzakelijk was. Subbarao is van mening dat de verstrakking van de monetaire politiek niet zal afremmen.

Het is al de vierde keer dit jaar dat de Reserve Bank of India de rente verhoogt en volgens sommige economen is ze nu toch een stapje te ver gegaan. De economie groeit inderdaad krachtig, maar de nieuwe ingreep kan de groei toch fors gaan afremmen.

De repurchase rate werd anderzijds met een kwart procent verhoogd. De Reserve Bank of India wil daarmee voorkomen dat de inflatie in het land verder gaat oplopen. Die inflatiedreiging is een rechtstreeks gevolg van de sterke economische groei. De centrale bank laat bovendien de deur op een kier voor verdere rentestijgingen. Gouverneur Duvvuri Subbarao verklaarde dat de niet-voedingsinflatie recent is blijven stijgen, zodat ingrijpen noodzakelijk was. Subbarao is van mening dat de verstrakking van de monetaire politiek niet zal afremmen. Het is al de vierde keer dit jaar dat de Reserve Bank of India de rente verhoogt en volgens sommige economen is ze nu toch een stapje te ver gegaan. De economie groeit inderdaad krachtig, maar de nieuwe ingreep kan de groei toch fors gaan afremmen.