Die maatregel was misschien niet onlogisch, want Indië importeerde zoveel goud dat de betalingsbalans er door scheef werd getrokken. Het verhogen van de heffing op goud heeft echter geleid tot een spectaculaire stijging van de smokkel van goud vanuit de buurlanden.

Het smokkelen van goud is zelfs lucratiever geworden dan het smokkelen van drugs, gigantische hoeveelheden goud werden in de afgelopen maanden Indië binnengesmokkeld. Geconfronteerd met dit feit wil de nieuwe Indische regering onder leiding van Narendra Modi de invoerheffing nu versoepelen en dat kan leiden tot een stijging van de goudprijs.

Die maatregel was misschien niet onlogisch, want Indië importeerde zoveel goud dat de betalingsbalans er door scheef werd getrokken. Het verhogen van de heffing op goud heeft echter geleid tot een spectaculaire stijging van de smokkel van goud vanuit de buurlanden. Het smokkelen van goud is zelfs lucratiever geworden dan het smokkelen van drugs, gigantische hoeveelheden goud werden in de afgelopen maanden Indië binnengesmokkeld. Geconfronteerd met dit feit wil de nieuwe Indische regering onder leiding van Narendra Modi de invoerheffing nu versoepelen en dat kan leiden tot een stijging van de goudprijs.