Het is volgens premier Manmohan Singh de bedoeling dat de Indische economie op jaarbasis met ruim 7% gaat groeien. Die groei zou ook de armen ten goede moeten komen.

Dit jaar wordt een groei van het BBP met 6,50% verwacht, ondanks het feit dat de moessonregens onvoldoende waren om een voldoende landbouwproductie te garanderen.

Volgens Singh zijn er duidelijke signalen die wijzen op een economische opleving. Uitgaande van een normaal moessonseizoen zou dit jaar een groei van meer dan 7% gegarandeerd zijn.

India heeft beter weerstand geboden aan de wereldwijde economische crisis dan de meeste andere landen. Het land wil vooral sleutelsectoren als de financiële sector gaan stimuleren.

Het is volgens premier Manmohan Singh de bedoeling dat de Indische economie op jaarbasis met ruim 7% gaat groeien. Die groei zou ook de armen ten goede moeten komen. Dit jaar wordt een groei van het BBP met 6,50% verwacht, ondanks het feit dat de moessonregens onvoldoende waren om een voldoende landbouwproductie te garanderen. Volgens Singh zijn er duidelijke signalen die wijzen op een economische opleving. Uitgaande van een normaal moessonseizoen zou dit jaar een groei van meer dan 7% gegarandeerd zijn. India heeft beter weerstand geboden aan de wereldwijde economische crisis dan de meeste andere landen. Het land wil vooral sleutelsectoren als de financiële sector gaan stimuleren.