India is echter een ander paar mouwen. De Indische handelsbalans vertoont een enorm deficiet en volgens de regering in New Delhi is de import van goud daar één van de belangrijkste redenen voor. In april werden al maatregelen getroffen om de import te beperken en er kunnen er nog meer op komst zijn.

In dat geval zou er een shockgolf door de goudmarkt kunnen trekken, met nog lagere prijzen tot gevolg. Zelfs de bekende belegger Jim Rogers duurt niet te voorspellen tot op welk niveau de goudprijs in dat geval zal terugvallen. Rond 1450 dollar ligt een eerste steunzone.

India is echter een ander paar mouwen. De Indische handelsbalans vertoont een enorm deficiet en volgens de regering in New Delhi is de import van goud daar één van de belangrijkste redenen voor. In april werden al maatregelen getroffen om de import te beperken en er kunnen er nog meer op komst zijn. In dat geval zou er een shockgolf door de goudmarkt kunnen trekken, met nog lagere prijzen tot gevolg. Zelfs de bekende belegger Jim Rogers duurt niet te voorspellen tot op welk niveau de goudprijs in dat geval zal terugvallen. Rond 1450 dollar ligt een eerste steunzone.