Daar was wel degelijk een reden voor, want de invoer van goud zou goud zijn voor ongeveer een derde van het deficiet op de Indische lopende rekening. De maatregel heeft echter niet gewerkt, de Indiërs zijn op grote schaal goud beginnen te smokkelen, waar de overheidskas natuurlijk ook niet bij gebaat is.

De Congress Party heeft bij monde van haar voorzitter Sonia Gandhi nu een voorstel ingediend om de importbelasting op goud te verlagen. De Indische regering kan de goudprijs in een hogere versnelling brengen wanneer ze inderdaad de invoerheffing verlaagd. Wel zal ze in de gaten moeten houden dat het deficiet op de lopende rekening niet uit de hand loopt.

Daar was wel degelijk een reden voor, want de invoer van goud zou goud zijn voor ongeveer een derde van het deficiet op de Indische lopende rekening. De maatregel heeft echter niet gewerkt, de Indiërs zijn op grote schaal goud beginnen te smokkelen, waar de overheidskas natuurlijk ook niet bij gebaat is. De Congress Party heeft bij monde van haar voorzitter Sonia Gandhi nu een voorstel ingediend om de importbelasting op goud te verlagen. De Indische regering kan de goudprijs in een hogere versnelling brengen wanneer ze inderdaad de invoerheffing verlaagd. Wel zal ze in de gaten moeten houden dat het deficiet op de lopende rekening niet uit de hand loopt.